Barska metvica u prahu 100 g

7,50 

SASTAV:
Barska metvica (Mentha pulegium L.)

PRIMJENA:
Recept za želudac, vid i mjehur – pomiješati 100 ml vinskog octa sa 100 ml pročišćenog meda (postupak pročišćavanja: prvo med prebaciti u lonac i onda ga staviti u drugi  lonac s vodom, zakuhati vodu i kuhati oko 20-30 min uz često miješanje. Med mora postati tekući, ako već nije. Kad odstoji, baciti gornji sloj (pjenu) i tek onda koristiti med). 20 ml ove mješavine octa i meda razrijediti s malo čaja od komorača, dodati 2-3 vrška noža barske metvice u prahu i popiti natašte jednom dnevno. Kura traje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.
Poželjno je dodavati 2-3 vrška noža barske metvicu u prahu u umake, jela s povrćem, janjetinom i jaretinom, u marinade, hladetinu ili začinski ocat.

NAPOMENA:
Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom).

Na zalihi

SKU: 253 Kategorija:
Opis

Opis

Indikacije:

  • početna siva mrena i početno slabljenje vida
  • želučane tegobe (manjak i višak želučane kiseline, gastritis, žgaravica, podrigivanje, nadutost)
  • kolitis (upala debelog crijeva)
  • kod poremećaja cirkulacije

“Barska metvica ima ugodnu toplinu… u sebi ima snagu sljedećih 15 biljaka: sekvara, klinčića, galganta, đumbira, bosiljka, gaveza, plućnjaka, vučje stope, stolisnika, božjeg drvca, osladi, petrovca, zdravca i vodene metvice. Čovjek neka samelje barsku metvicu, neka taj prah stavi u mješavinu jednakih dijelova octa i meda i to često pije prije jela. Ta će mješavina pročistiti njegov želudac i razbistriti oči.” – Sv.Hildegarda i hrana kao lijek