Pirove palačinke s nadjevom od svježeg sira

Palačinke:
2 jaja
125 ml mlijeka
125 ml vode
1 žlica ulja
1 prstohvat soli
1 šalica pirovog brašna

Nadjev:
250 g svježeg sira
100 g ricotte ili zrnatog svježeg sira
50 g grožđica, 1 žumanjak
1 žličica šećera
Naribana kora ½ limuna
1-2 žlice pirova brašna
Ulje ili maslac za pečenje
1 čaša kiselog vrhnja

Žicom umutiti jaja s mlijekom, vodom, uljem i solju. Postupno dodati brašno i dobro razraditi dok ne nastane glatka smjesa. Ostaviti da stoji oko sat vremena. Tavu namazati s malo ulja, ugrijati na laganoj vatri i uliti tanak sloj smjese da prekrije cijelu površinu tave. Peći kratko s obje strane, dok palačinka ne požuti, zatim je izvaditi. Na isti način ispeći cijelu smjesu za palačinke. Potom pomiješati sve sastojke za nadjev te staviti malo nadjeva na svaku palačinku. Gornji i donji rub palačinke zavrnuti i zarolati palačinku (kako nadjev ne bi iscurio).
Nadjevene palačinke peći u tavi na ulju ili maslacu ili premazati kiselim vrhnjem i zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi, dok ne poprime zlatnožutu boju. Poslužiti toplo uz kiselo vrhnje.