Quiche od komorača

200 g cjelovitog pirova brašna 
100 g maslaca
1 žličica soli
3-4 žlice vode
1 jaje
3 glavice komorača
200 g ementalera
100 g svježeg slira
3 jaja
200 g crème fraîche ili kiselog vrhnja
Malo češnjaka
Puno peršina
Začini: sol, papar, muškatni oraščić

Od brašna, maslaca, soli, vode i jajeta napravit prhko tijesto i ostaviti da odstoji u hladnjaku pola sata. Oprati i očistiti komorač, narezati ga na tanke trake ili naribati te ga kuhati u slanoj vodi dok gotovo ne omekša. Mikserom dobro izmiješati naribani sir, svježi sir, jaja, crème fraîche, sitno nasjecani češnjak, peršin i začine.
Razvaljati prhko tijesto i staviti ga u vatrostalnu posudu ili kalup za pečenje promjer 22 cm. Čvrsto utisnuti rub visok 3 cm. Ravnomjerno rasporediti komorač i po njemu staviti smjesu od sira i jaja. Peći u pećnici na 200 C oko 30 minuta (ako je uključen vrući zrak, onda 20 min).