Sok Sladića 30ml

55,00 kn

SASTAV:
100% pročišćeni sok od sladića (Glycyrrhiza glabra)

PRIMJENA:
Kod prvih znakova prehlade uzeti 3 puta dnevno ½ žličice nerazrijeđenog soka sladića.
Sladić u prahu i sok sladića ne koristiti dulje od 4-6 tjedana u kontinuitetu. Ponovno se može koristiti nakon stanke od 2-3 tjedna.
Sladić je 50 puta slađi od šećera i rado se koristi za poboljšanje okusa u čajnim mješavinama. Sadrži glicirizinsku kiselinu te je zbog svoje kemijsko-biološke strukture i djelotvornosti srodan kortizolu koji djeluje protuupalno, i to na sluznice gornjih dišnih putova, želuca i crijeva. Povrh toga sladić sadrži i vrijedne saponine koji rastvaraju sluz kod kašlja i imaju sekretolitičko i sekretomotoričko djelovanje. Steroli sitosterol i stigmasterol pojačavaju djelovanje endogenog hormona za regeneraciju kortizola, putem čega se upale brzo povlače. Sladić osim toga ima i bakteriostatski učinak zbog svojih 30 flavonoida. Antivirusno djelovanje na viruse gripe A se temelji na povećanju endogenog interferona. No sladić ne bismo smjeli koristiti neprekidno dulje od 6 tjedana, jer bi previše kortizola moglo povisiti krvni tlak. Sažeto bi se moglo reći da je moderna farmakologija potvrdila ljekovito djelovanje korijena sladića koje je Hildegarda vizionarski opisala.

NAPOMENA:
Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom). Alkohol ca. 6,8% vol.

Na zalihi

SKU: 272 Kategorija:
Opis

Opis

Primjena:

  • za izradu eliksira od milogleda
  • za zaslađivanje (bez kalorija)
  • kod promuklosti i bolova u grlu
  • kod prvih znakova prehlade
  • kašalj i bronhitis
  • upala sluznice želuca i crijeva
  • kao profilaksa čireva kod infekcije bakterijom Helicobacter Pylori
  • za poboljšanje moždane funkcije i raspoloženja

“Kako god čovjek jeo sladić, on dovodi do jasnog glasa, osvježava osjetila, bistri vid i osposobljava želudac za dobru probavu. Ako se često jede može ukloniti ludilo u luđaka (freneticus).” – sv.Hildegarda