Slatki korijen u prahu 100g
SASTAV:
Slatki korijen (Glycyrrhiza glabra L.), prah
PRIMJENA:
Zajedno s osladi i kestenovim brašnom u pirovoj kaši za doručak.
RECEPT:
Pomiješati 60g sladića u prahu i 40g osladi u prahu. Jednu žličicu te mješavine bilja dodati u pirovu kašu, i zakuhati uz dodatak jedne žličice kestenova brašna. Jesti svakodnevno 4-6 tjedana za doručak. Kod kašlja, upale grla i depresije – dodati 2-3 vrška noža u čaj ili jelo, 2 do 3 puta dnevno.
Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom).
Na zalihi
Opis
Indikacije:
- želučane tegobe (GERB, gastritisa, žgaravice, dispepsije, čira na želucu/dvanaestercu)
- kašalj i upala grla
- upalna stanja usne šupljine
- bolesti slezene, jetre i žuči
- depresija
“Slatki korijen je umjerene topline i daje čist glas ljudima na bilo koji način da ga jedu i omekšava njegov želudac za probavu.” – Sv. Hildegarda