Mješavina bilja s pelargonijom u prahu 20 g

Preporuka

Mješavina bilja s pelargonijom u prahu 20 g

59,00 kn

Indikacije:

  • gripa, prehlada
  • hunjavica
  • promuklost i grlobolja
  • kašalj i bolovi u prsima
  • želučane i probavne tegobe
  • srčani bolovi

“Uzmi dakle pelargoniju i manje zuubovca, a muškatnog oraščića manje nego zubovca, usitni to u prah i izmiješaj. Tko osjeća boli u srcu, neka jede taj prah s kruhom ili ga bez kruha liže iz svoje ruke i bit će mu bolje, jer je to najbolji prah za ozdravljenje srca. Tko ima hunjavicu, neka drži taj prah pod nosom i udiše njegov miris i hunjavica će se ublažiti, brže će i lakše napustiti čovjeka.” – sv.Hildegarda

 

Dostupnost: Nema na zalihi
  • Opis

Opis

Sastav: Pelargonija (Pelargonium grandiflorum) 50%, Zubovac (Anacyclus pyrethrum) i muškatni oraščić (Myristica fragrans)

Ova mješavina pelargonije, zubovca i muškatnog oraščića vrlo je dragocjena i jedna je od najtraženijih iz Hildegardine ljekarne, jer se primjenjuje kod širokog spektra tegoba, prvenstveno sa srcem, dišnim putovima i želucem.

Pelargonija je jedan od 6 stupova Hildegardine kuhinje i medicine, uz komorač, buhačicu, galgant, zubovac i majčinu dušicu. Sv. Hildegarda piše da je to „najbolje sredstvo za uklanjanje srčanih bolova“. (Preuzeto i prevedeno iz brošure tvrtke Jura Naturheilmittel – „6 Säulen der Hildegard von Bingen Ernährung“).

Upute za upotrebu:

  • hunjavica  – već kod prvih naznaka hunjavice (kihanje) odmah mirisati prah, čime se snažno stimulira imunitet. Postupak ponoviti više puta dnevno (ne udahnuti prah!). Preventivno upotrijebiti ujutro, nakon što smo ispuhali nos. (Sredstvo ne pomaže kod rijetkog oblika bakterijske hunjavice s jakim žutim sekretom).
  • glavobolja – staviti malo praha i soli na komadić kruha i pojesti (prije svega kod glavobolje uzrokovane meteoropatijom ili gripom).
  • prehlada, bolovi u prsima i grlu, promuklost i gripa – 1 žličicu praha kuhati 3 minute u ¼ l vina i popiti toplo, gutljaj po gutljaj.
  • kašalj i bolovi u prsima – pomiješati 1 žličicu praha s brašnom te jabukama, šećerom šećerne trske i maslacem) i napraviti palačinke, te ih jesti često prije i poslije jela.
  • želučane i probavne tegobe (prekomjerno konzumiranje hrane, pokvaren želudac) – pojesti 1-3 vrška noža nakon jela.
  • srčani bolovi (osobito ako je srce oslabilo ili je oštećeno uslijed gripe – ali i inače) – 1-3 vrška noža uzeti s kruhom, ili navlažiti prst i staviti na jezik i progutati, ili jezikom liznuti iz dlana.

 

 

Napomena: Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom).
Dodali ste ovaj proizvod u košaricu: