Mješavina bilja s pelargonijom u prahu 20 g

Preporuka

Mješavina bilja s pelargonijom u prahu 20 g

59,00 kn

Ova mješavina pelargonije, zubovca i muškatnog oraščića vrlo je dragocjena i jedna je od najtraženijih iz Hildegardine ljekarne, jer se primjenjuje kod širokog spektra tegoba, prvenstveno sa srcem, dišnim putovima i želucem.

Pelargonija je jedan od 6 stupova Hildegardine kuhinje i medicine, uz komorač, buhačicu, galgant, zubovac i majčinu dušicu. Sv. Hildegarda piše da je to „najbolje sredstvo za uklanjanje srčanih bolova“. (Preuzeto i prevedeno iz brošure tvrtke Jura Naturheilmittel – „6 Säulen der Hildegard von Bingen Ernährung“).

Koristi se na sljedeći način:

  • kod hunjavice  – već kod prvih naznaka hunjavice (kihanje) odmah mirisati prah, čime se snažno stimulira imunitet. Postupak ponoviti više puta dnevno (ne udahnuti prah!). Preventivno upotrijebiti ujutro, nakon što smo ispuhali nos. (Sredstvo ne pomaže kod rijetkog oblika bakterijske hunjavice s jakim žutim sekretom).
  • kod glavobolje – staviti malo praha i soli na komadić kruha i pojesti (prije svega kod glavobolje uzrokovane meteoropatijom ili gripom).
  • kod prehlade, bolova u prsima i grlu, kod promuklosti i gripe – 1 žličicu praha kuhati 3 minute u ¼ l vina i popiti toplo, gutljaj po gutljaj.
  • kod kašlja i bolova u prsima – pomiješati 1 žličicu praha s brašnom te jabukama, šećerom šećerne trske i maslacem) i napraviti palačinke, te ih jesti često prije i poslije jela.
  • kod želučanih i probavnih tegoba (prekomjerno konzumiranje hrane, pokvaren želudac) – pojesti 1-3 vrška noža nakon jela.
  • kod srčanih bolova (osobito ako je srce oslabilo ili je oštećeno uslijed gripe – ali i inače) – 1-3 vrška noža uzeti s kruhom, ili navlažiti prst i staviti na jezik i progutati, ili jezikom liznuti iz dlana.

 

 

Dostupnost: Na zalihi
  • Opis

Opis

Sastav: Pelargonija (Pelargonium grandiflorum) 50%, Zubovac (Anacyclus pyrethrum) i muškatni oraščić

 

Napomena: Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom).
Dodali ste ovaj proizvod u košaricu: