Mješavina bilja s mirišljavim štrpcem 100 g

26,00 

SASTAV:
Mirisni štrbac (Meum athamanticum), galgant (Alpinia officinarum), sladić (Glycyrrhizza glabra) i grbica (Lepidium latifolium)

PRIMJENA:
Recept za kuru s kruškama i medom

Kura s kruškama i medom jedna je od najvažnijih u medicini sv. Hildegarde.
Sv. Hildegarda za nju kaže da je vrjednija od zlata i najbolje ljekovito sredstvo. S njom se provodi detoksikacija i sanacija probavnog trakta, koji je temelj zdravog imuniteta. S obzirom da se uslijed stresa, srdžbe, žalosti, briga, loše prehrane, lijekova i zagađenja iz okoline stanjuje stjenka crijeva, dolazi do autoimunih bolesti (kojih ima 20.000).
Gotovo svaki tretman u Hildegardinoj medicini počinje ovom kurom a preporučuje se provesti ju barem jednom godišnje (po potrebi i više puta), zdravima za održavanje zdravlja, a bolesnima da bi ozdravili.

Na zalihi

SKU: 193 Kategorija:
Opis

Opis

Indikacije:

  • migrena
  • čišćenje krvi
  • detoksikacija
  • sanacija probavnog trakta
  • loš imunitet

“Uzmi kruške, nareži ih, baci njihove srčike, a kruške jako skuhaj u vodi da dobiješ gustu kašu. Nadalje uzmi mirišljavog štrpca i galganta manje nego mirišljavog štrpca i sladića usitnjena u prah manje nego galganta i širokolisne grbice manje nego sladića u prahu. Izmiješaj te praške i stavi ih u malo zagrijan med, dodaj skuhanu kašu od krušaka i sve to skupa dobro izmiješaj. Uzimaj dnevno po jednu čajnu žličicu natašte, dvije čajne žličice u podne i navečer u krevetu tri pune čajne žličice. To je odličan lijek i vredniji od čista zlata, jer uklanja migrenu, smanjuje sipljivost u grudima i uništava sve moguće loše sokove u čovjeku, ukratko, čisti čovjeka kao što se posude čiste od prljavštine.” – sv. Hildegarda i hrana kao lijek