Kestenovo brašno 500g – bez glutena

9,00 

SASTAV:
Brašno pitomog kestena (Castanea sativa), BEZ GLUTENA!

PRIMJENA
Jetrene tegobe, bolna jetra – med s pitomim kestenom (20%-tni) – pomiješati tri jušne žlice kestenova brašna i 100g meda te svakoga dana tijekom najmanje dva mjeseca pojesti jednu čajnu žličicu, eventualno na kruhu. I nakon toga trebalo bi češće pojesti po čajnu žličicu ove mješavine. Pomoću ove kure izliječiti će se i kronične jetrene tegobe, pri čemu će se transaminaze opet normalizirati.

Tegobe sa želucem i crijevima, bolesti gušterače, jetre i žučnjaka – juha od kestena – s kestenovom se juhom čak može obnoviti želučana sluznica ako je bila uništena čirevima. Potrebno je kestenovo brašno pomiješati s pirovom kašom i malo sladića u prahu te skuhati u vodi. Ova se kura uz druga ljekovita sredstva (eliksir od vodene leće, eliksir od muškatne kadulje i barsku metvicu) uspješno primjenjuje u liječenju infekcije bakterijom Helicobacter pylori.

Gastritis – habermus i pitomi kesten – kod gastritisa i čira na želucu najbolje je ujutro pojesti pirovu kašu (habermus). Jednoj porciji kaše dodamo jednu jušnu žlicu kestenova brašna te mješavinu 40g osladi i 60g sladića.

Srčani bolovi, urođene srčane mane, športsko srce zbog preopterećenja – kestenovo brašno (1-4 čajne žličice raspoređeno tijekom dana polako otapati u ustima i progutati) pokazalo se izvrsnim kod srčanih bolova, nakon teških srčanih oboljenja, bilo upale srčanog mišića ili čak srčanog zaliska.

NAPOMENA:
Svi podaci o ovim proizvodima daju opći uvid i ne mogu zamijeniti liječničku skrb. Liječenje ozbiljnih oboljenja moguće je samo uz sagledavanje svih pojedinačnih osobitosti, npr. vrstu i trajanje tegoba, drugih oboljenja itd, što se može postići samo u osobnom razgovoru sa stručnom osobom (liječnikom).

Na zalihi

SKU: 192 Kategorija:
Opis

Opis

Indikacije:

  • jetrene tegobe
  • bolovi u slezeni
  • želučane i crijevne tegobe
  • gastritis
  • reumatske boli
  • slab krvotok
  • loša koncentracija
  • srčani bolovi
  • oslabljen imunitet

“Drvo kestena vrlo je toplo i zbog te topline posjeduje veliku snagu (životnu snagu – viriditas) jer simbolizira discretio (pravu mjeru, zlatnu sredinu). Sve što je u njemu – pa tako i njegov plod – korisno je protiv svakakve slabosti u čovjeku” – sv.Hildegarda i hrana kao lijek