Kestenovo brašno 500g – bez glutena
9,00 €
SASTAV:
Brašno pitomog kestena (Castanea sativa), BEZ GLUTENA!
PRIMJENA
Jetrene tegobe, bolna jetra – med s pitomim kestenom (20%-tni) – pomiješati tri jušne žlice kestenova brašna i 100g meda te svakoga dana tijekom najmanje dva mjeseca pojesti jednu čajnu žličicu, eventualno na kruhu. I nakon toga trebalo bi češće pojesti po čajnu žličicu ove mješavine. Pomoću ove kure izliječiti će se i kronične jetrene tegobe, pri čemu će se transaminaze opet normalizirati.
Tegobe sa želucem i crijevima, bolesti gušterače, jetre i žučnjaka – juha od kestena – s kestenovom se juhom čak može obnoviti želučana sluznica ako je bila uništena čirevima. Potrebno je kestenovo brašno pomiješati s pirovom kašom i malo sladića u prahu te skuhati u vodi. Ova se kura uz druga ljekovita sredstva (eliksir od vodene leće, eliksir od muškatne kadulje i barsku metvicu) uspješno primjenjuje u liječenju infekcije bakterijom Helicobacter pylori.
Gastritis – habermus i pitomi kesten – kod gastritisa i čira na želucu najbolje je ujutro pojesti pirovu kašu (habermus). Jednoj porciji kaše dodamo jednu jušnu žlicu kestenova brašna te mješavinu 40g osladi i 60g sladića.
Srčani bolovi, urođene srčane mane, športsko srce zbog preopterećenja – kestenovo brašno (1-4 čajne žličice raspoređeno tijekom dana polako otapati u ustima i progutati) pokazalo se izvrsnim kod srčanih bolova, nakon teških srčanih oboljenja, bilo upale srčanog mišića ili čak srčanog zaliska.
Kopirajte i zalijepite ovaj URL u vašu WordPress web-stranicu kako biste ga ugradili.
Kopirajte i zalijepite ovaj kod u vašu web-stranicu kako biste ga ugradili.